Litt om Rød og Hurrød Skolekorps

Rød og Hurrød skolekorps på Gressvik i Fredrikstad kommune oppsto da de to barnekorpsene Gressvik gutte- og jentekorps og Rød skolekorps ble slått sammen i 1998.

Stiftelsesår ble 1958, som for det eldste av de to korpsene. Den første dirigenten var Ruth Solveig Steinsland.

Vi samarbeider mye med andre lokale korps

Historien om Rød og Hurrød skolekorps

Rød og Hurrød skolekorps på Gressvik i Fredrikstad kommune oppsto da de to barnekorpsene Gressvik gutte- og jentekorps og Rød skolekorps ble slått sammen i 1998.

Stiftelsesår ble 1958, som for det eldste av de to korpsene. Den første dirigenten var Ruth Solveig Steinsland.

Gressvik gutte- og jentekorps: Ideen ble født i 1954 på et foreldremøte på Gressvik skole. Imidlertid skulle ideen få modne seg helt til 1958 før korpset ble en realitet.

Fra begynnelsen var det et rent guttemusikkorps, da under navnet Gressvik guttemusikkorps.

Som stiftere av korpset finner vi Birger Henriksen, Arthur Strøm, Elsa Haugsten-Hansen, Lise Klev, Ingeborg Berg, Lilly Åsheim, Alf Heie og Joar Børstad.

Karl Paulsen, fløytist i Musikkforeningen Viken, var behjelpelig med innkjøp av instrumenter, og påtok seg dirigentjobben for de 32 guttene som ble tatt inn i korpset etter loddtrekning. Det hadde meldt seg seg mange flere, men det var ikke midler til å skaffe nok instrumenter.

Den 22.11.1957 begynte Paulsen undervisning for guttene. Instrumentene fikk de 31.1.1958, og dette regnes som den offisielle stiftelsesdagen.

Den 11.5 1958 opptrådte korpset for første gang for offentligheten. Da Paulsen etter mange års glimrende innsats trakk seg tilbake, var det Øistein Arnesen som overtok taktstokken.

Fra 1975 fikk også jentene anledning til medlemskap.

Rød skolekorps: I 1974, på et foreldremøte, tok rektor Arne Eilertsen og lærer Liv Kristiansen opp ideen med å starte et skolekorps. Samme år den 4. desember var Rød skolekorps stiftet.

Det første kullet var på 45 medlemmer, og som dirigent ble Ottar Sundt ansatt. Våren etter ble Tore-Jan Sæther ansatt som visedirigent.

Allerede 17. mai 1975 var korpset i gata og spilte de to marsjene de hadde rukket å øve inn: Hot time marsj og Festivalmarsj. Uniformer hadde man ikke rukket å skaffe, men etter moten stilte store deler av korpset i oladresser.

Korpset vokste raskt i kvalitet, og allerede i 1979 var de kvalifisert for landsfinalen for skolekorps, da i andre divisjon.

I årene som fulgte deltok Rød skolekorps årlig konkurranser på nasjonalt nivå. De har deltatt i et tosifret antall NM for skolekorps der resultatene varierte fra hederlige til meget gode. Selv i konkurranse med amatørkorps for voksne gikk skolekorpset helt til topps i Olavsspillene i Sarpsborg i 1994.

I senere år har mange korps mistet medlemmer, også vårt korps. Vi legger fortsatt vekt på samhold og glede, og tilbyr en positiv musikalsk fritidsaktivitet for medlemmene og musikkglede for hele lokalsamfunnet.

Har du lyst å bli med?

Rød og Hurrød Skolekorps trenger deg

Har du lyst til å lære å spille eller vil du være med i vår drill tropp?

Rød og Hurrød Skolekorps har plass til alle og vi trenger deg.

Ta kontakt eller bare møt opp på en av våre øvinger og se hvordan vi har det